torstai 25. helmikuuta 2016

Tallin hepat ja ponit

Joulukalenterin jonkin luukun lopussa oli kuvat tallin sen hetkisistä asukeista. Tallin kotisivuilla (khtlupiinilaakso.suntuubi.com) on heppojen tiedot, jotka ovat tähän asti pysyneet varmaankin ihan hyvin ajantasalla. Nyt ajattelin kuitenkin laittaa kuvat hepoista, ja kertoa hiukan heppojen "työstä" tallissa.

Ensimmäisenä Oodista kuva. Oodilla kisasin jossain vaiheessa, mutta nyt sillä kisaaminen on vähän jäänyt (eipä täällä kyllä enää kisoja oikein olekaan). Oodihan on newforestin poni, joka on yksi tallin kasvatusroduista, joten Oodi toimii siitostammana. Oodilla tosin on vasta yksi jälkeläinen, mutta tarkoitus olisi tulla lisää.
 Tallin toinen newforest tamma Winnie, joka saapuu ensiviikolla takaisin ylläpitokodistaan. Oodin tavoin Winniekin on siitostamma, vaikkei se vielä yhtään jälkeläistä ole saanutkaan. Winnie on hyvä kouluponi, ja sillä ajattelin startata vielä joskus pari koululuokkaa. Winnyllä on tosi kiva treenata, ja se on ratsastettavuudeltaan yksi lempihepoistani.
 Atla on korkealle koulutettu ja hyvin hyppäävä tamma, josta tulisi varmasti hyvä kenttähevonen. Atlalla menen vaikemmat koululuokat ja isoimmat esteluokat, ja jos joskus tulee kenttäkisoihin lähdettyä, niin Atla lähtee varmasti hepaksi
 Bolg on vielä hiukan osaamaton, ja sitä voisi kutsua tallin "projektiksi". Vähän enemmän koulutettuna Bolgista tulee vielä taitava heppa, joka toimii varmasti hyvin vaikka leireillä tuntiheppana.
Likka on tallin siitostamma suokkipuolella. Likka sopii hyvin kokemattomienkin käsiin ja on aivan loistava maastoheppa. Tällähetkellä Likka on ylläpidossa Potatohorsesissa, koska en sillä nyt viimeaikoina ole juurikaan ratsastellut
Beam on kisaheppani pienemmillä esteillä, ja tyyliesteisiin Beam soveltuu loistavasti, se omaa ihanat isot ja nätit askeleet ja toimii pienillä avuilla. Yhtä taitava kouluheppa Beam ei ole kuin Atla, mutta vaativaan tasoon asti Beam pärjää koululuokissa.
Loca on enemmänkin puskaponi kuin kisaponi. Locan kanssa on mukava maastoilla, vaikka se ei aina käyttäydykään moitteettomasti. Loca on myös hyvin kiva tuntiponina, kisakäyttöön se ei oikein sovi, koska se alkaa hermoilla ja hölmöillä kisapaikalla.

Suunnitteilla olisi talliin suokkiori, Rafaello nimisestä kepparista uusi versio. Myös lämminverinen tamma olisi tulossa, ja itselleni meinasin tehdä vähän pienikokoisemman estehepan isoja esteitä varten. Ensiviikolla talliin tulee myös toinen asukki, joka tulee pikkusiskoni Ompun käyttöön. Toivon, ettei Omppu lue tätä postausta ennen hepan saapumista, koska sen pitäisi olla vähänniinkuin yllätys. Kyseinen heppa on asunut tallissa ennekin, mutta palaa takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista asiallinen kielenkäyttö! Haukkumiset yms. aivan turhia, poistan ne saman tien :)